5 straffe feiten over The Beast, de dienstwagen va... | Gocar.be

2022-03-03 06:12:13 By : Ms. Sunny Gao

Joe Biden, de huidige president van de USA en lid van de Democraten, is op bezoek in België en dat zullen we geweten hebben. Vanzelfsprekend worden alle zeilen bijgezet om het Amerikaanse staatshoofd te beschermen tegen mogelijke aanslagen, al rekent hij daarvoor niet alleen op onze eigenste Belgische politie en beveiligingsdiensten. Hier zijn 5 straffe feiten over The Beast, de dienstwagen van Biden.

The Beast wordt vanzelfsprekend geëscorteerd, onder meer door een andere doch exact dezelfde limo met dezelfde kentekenplaten (zo weten toeschouwers niet zeker in welke auto Biden zit) en door een zwaar gepantserde Chevrolet Suburban (bijnaam: Roadrunner) die in directe verbinding met een Amerikaanse legersatelliet staat. Hoe The Beast oceanen overbrugt? Door in de romp van een McDonnell Douglas/Boeing C-17 Globemaster III te parkeren, een 53 meter lang cargovliegtuig dat 950 km/u haalt en dat je als een moderne C-130 zou kunnen omschrijven, maar dan met straalmotoren.

The Beast is gepantserd (waarover zo meteen meer) maar ook tot op de tanden bewapend en voorzien op het allerergste. Aan boord van dit gevaarte met zeven zitplaatsen vinden we een koelkast met bloed voor Biden, zuurstofflessen, rookverspreiders en brandbestrijdingsapparatuur (met inbegrip van schuim dat zich rond de brandstoftank kan wikkelen), alsook nachtkijkers, 120V-deurklinken, traangas, shotguns en naar verluidt zelfs granaatwerpers.

Dit monster, met delen van titanium, staal, kevlar, keramiek en aluminium heeft zelfs zodanig veel bescherming dat hij bermbommen, raketten enzovoort kan weerstaan. Zijn deuren met kogelwerend glas zijn 20 cm dik, zijn bodemplaat 12 cm, en voorts beschikt hij over runflatbanden en speciale filters die gevaarlijke chemicaliën buitenhouden. Zijn ramen kunnen ook gewoon niet open voor moest Biden de Brusselse buitenlucht willen opsnuiven (die van de chauffeur wel, maar slechts op een kiertje).

Het enige échte minpunt is dat deze haast 10 ton wegende limousine geen verkeersdrempels kan overwinnen wegens te “lomp” en te laag bij de grond. In een land als België is dat natuurlijk alles behalve ideaal.

Hoewel het Cadillac-embleem op de neus van The Beast prijkt, gaat het in wezen om een zwaar aangepaste Chevrolet Kodiak. Da’s geen berline maar een dikke pick-up truck om zware werken mee uit te voeren.

Ook interessant is dat dit beest op diesel rijdt. Omdat de wagen zo minder verbruikt (maar toch nog 34l/100km!), maar vooral omdat diesel minder ontvlambaar is dan benzine. Leuk om te weten: vorige vrijdag heeft The Beast getankt aan het Esso-station vlakbij de luchthaven van Zaventem. Hoeveel de rekening bedroeg, weten we niet.

Zijn of haar identiteit is natuurlijk onbekend, maar we weten wel dat de chauffeur van The Beast een CIA-opleiding heeft genoten en zeer zware proeven heeft moeten doorstaan om de functie te mogen uitoefenen. Iemand met stalen zenuwen, een fantastisch inzicht en talent om aan een stuur te draaien. Wij denken nu spontaan aan Jason Statham.

Lees ook: The Beast van Donald Trump ingezet voor race

Foto’s The Beast: The White House | Video: MSNBC / YouTube

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

© 2020 Gocar.be - Alle rechten voorbehouden.

Uw gegevens zijn niet juist

Maak een nieuw account aan

Ontvang een e-mail wanneer een nieuw voertuig aan uw criteria voldoet